Karwei olie

Artikel info: Carum carvi
Levertijd: Voorraad
Variant
5 ml  € 5,65
10 ml  € 10,30
30 ml  € 21,20
50 ml  € 30,85
100 ml  € 56,25
Proefmonster  € 1,20
/upload/1056/shop/mandjewebwinkelkeur.jpg
/upload/1056/shop/terug 1.jpg

Karwei olie (Carum carvi)

 

Eigenschappen Karwei olie

- aroma: zoet, scherp, warm, kruidig, 'als roggebrood'
- kleur: helder tot lichtgeel
- consistentie: dun
- extractie: stoomdistillatie


Karwei olie Toepassingen
Algemeen:
karwei olie heeft een sterk verwarmende uitwerking en kan daarom bij de onderstaande klachten het beste worden gebruikt als ze gepaard gaan met gevoelens van kou en gebrek aan energie

geest en zenuwstelsel
- zenuwspanningen, gejaagdheid, stress en geestelijke uitputting

luchtwegen
- verkoudheid, asthma en bronchitis met hoesten en wit of doorzichtig slijm

spijsverteringssysteem
- indigestie met winderigheid, pijn en krampen in maag en darmen

gynecologisch systeem
- pijn en krampen voor of tijdens de periode met hoofdpijn, misselijkheid, geïrriteerdheid en andere menstruatie-gerelateerde klachten
- stimuleert de aanmaak van moedermelk; door de borstvoeding worden de geneeskrachtige eigenschappen van deze olie doorgegeven aan de baby en voorkomt ook hier problemen met de spijsvertering


Karwei olie Dosering en Applicatie
- verdamper
- huid: maximaal 10 druppels per theelepel basis olie (verhoudingsgewijs is dit 10% van de olie)
- bad: 10 druppels, vermengd met een emulgator (bv. badolie of baddouche)


Karwei olie Contra-indicatie en waarschuwing
- kan in sommige gevallen bij te hoge of onverdunde dosering huidirritatie veroorzaken
- vermijd bij zwangerschap


Karwei olie Diversen
- goed te combineren met aromatische olie van anijs, basilicum, dille, fennel, gember, kamille, lavendel, jasmijn, sinaasappel
- wordt veel gebruikt in de parfum- en cosmetica industrie.
2656708 bezoekers (6511590 hits) sinds 22-3-2010
Powered by webXpress