Veel gestelde vragen

Kun je etherische olie ook innemen?

Sommige oliën kun je innemen, denk maar aan de huis-, tuin- en keuken oliën zoals zonnebloemolie of soja olie. Maar bedenk dat een groot deel van de etherishe oliën door de plant wordt aangemaakt als bescherming tegen insecten of andere rovers. Zo is de koala beer uit Australië het enige dier dat eucalyptus bladeren kan eten. Wanneer je toch besluit om een etherische olie in te nemen, raadpleeg eerst een aromatherapeut, uw arts of een natuurgeneeskundige.

Kun je basis oliën of vette oliën ook innemen?

Ja alle basis oliën kun je innemen, behalve Jojoba olie, dit is een plantaardige vloeibare was.

Kun je etherische olie gebruiken bij zwangerschap of borstvoeding?

Ja, alleen basilicum, bijvoet, hyssop, jeneverbes, marjolein, mirre, salie, en scharlei mogen niet gebruikt worden omdat ze mogelijk een te spierontspannende werking hebben. Bij misselijkheid kun je 3 druppels pepermuntolie op een korstje brood of een beetje water innemen, maximaal 3 maal per dag. Aromatische baden zijn één van de beste manieren voor de aanstaande moeder om te ontspannen. Geschikte oliën voor rustgevende baden zijn: lavendel, benzoë, bergamot, kamille-wild, neroli en sandelhout. Massage is een uitstekende manier om pijn te verzachten en spieren sterker te maken. De eerst vier maanden van de zwangerschap is het raadzaam om licht te masseren, vanaf de zesde maand kan met name de rug wat steviger gemasseerd worden in lange streken vanaf de enkels naar boven met geranium of rozemarijn. Bij rugpijn masseren met lavendel- of rozemarijn en tijdens de weeën de onderrug en buik inwrijven met jasmijn of lavendelolie opgelost in jojoba (10 druppels in 50 ml). Jasmijn kan van groot belang zijn bij zware bevallingen of postnatale depressie. Neem drie maal daags na de maaltijd 2 druppels van een mengsel van 6 ml geranium en 4 ml venkelolie om de borstvoeding op gang te brengen. Sinds kort hebben wij diverse zwangerschapsoliën in ons assortiment, onder andere voor borstontsteking.

Wat is neusreflexolie?

Dit is een mengsel van 60% amandel en 40% etherische olie. De etherische oliën van basilicum, eucalyptus, cajeput, kamille, lavendel, mandarijn, mirre, mirte, niaouli, rozemarijn, tea tree en tijm zijn synergetisch gemengd. Neusreflexolie is gebaseerd op sympathico, dit is een reflexzonetherapie die veel wordt toegepast door Franse artsen. In de neus bevinden zich net als op de voeten, handen en het oor reflexpunten die corrensponderen met verschillende delen van het lichaam. Door nu de holten met een wattenstaafje wat gedrenkt is in neusreflexolie zacht te stimuleren, komen er sterke niesreflexen, die na enige minuten verlichting geven aan de meest uitéénlopende kwaaltjes, zoals : holteonstekingen, voortdurende neusloop, verkoudheid enz.

Heeft u ook etherische olie voor klachten bij dieren?

Zeker, dieren reageren heel goed op behandeling met etherische olie zoals:
- Vlooien: ons anti-vlo mengsel is een prima middel tegen vlooien. Dit mengsel bestaat uit: citroen, eucalyptus, kruidnagel, tea tre en rozemarijn. Als het vlooienseizoen begint is het raadzaam te beginnen met anti-vlo. Gebruiksaanwijzing wordt bij een flesje gevoegd. Tevens elke dag de mand of de omgeving van hond/kat inspuiten met tea tree spray.


Wat zit er in Tea tree spray en waar kan ik dit voor gebruiken?

Tea tree spray wordt o.a. gemaakt van; tea tree, eucalyptus, petitgrain, geranium en ravensara, die met een natuurlijke emulgator in rooshydrolaat zijn opgelost. Tea tree spray kan worden gebruikt voor: _ ontsmettende spray voor handen en voeten _ bescherming tegen wratten en schimmels bij het betreden van zwembaden, gymzalen en sauna's. _ onderdeel van natuurlijke vlooienbestrijding bij honden en katten _ anti jeuk middel _ verkoelende desinfectans bij lichte verbranding of zonnebrand _ verlichting bij insectenbeten en brandnetels

Kan ik etherische olie samen met medicijnen gebruiken?

In een aromalampje en verdund in een basis olie of een bad kan het geen kwaad. Wij adviseren u wel dit te overleggen met uw behandelend arts.

Hoe gebruik ik stroperige olie?

Door middel van verwarming (au bain marie) maak je de olie vloeibaarder en daarna verdunnen met alcohol of olie.

Hoe maak ik een etherische olie bad?

U kunt de etherische olie heel goed mengen met een scheutje koffiemelk, honing of onze emulgator. Hierbij doet u de olie die u wenst; ongeveer 15 druppels voor één bad en laat dit mengsel met het instromende water meelopen. Ook bij ons neutrale badschuim en de neutrale badolie kunt u etherische olie voegen. Een lavendelbad is heerlijk ontspannend. Een rozemarijnbad is verkwikkend. Een ylang ylang bad is afrodiserend en helpt goed tegen menstruatieklachten. Wij verkopen ook klant-en-klare badolie met een etherische olie.

Kan ik ook andere hoeveelheden inkopen?

Ja, dat kan. Omdat we zelf afvullen kunnen we alle hoeveelheden leveren. Neem van tevoren wel even contact met ons op.

Kunt u voor mij afvullen, etiketteren en verzenden?

Ja, dat kan. Omdat we zelf afvullen kunnen we alle hoeveelheden leveren.
Voor grotere hoeveelheden is het mogelijk speciale etiketten te vervaardigen met eventueel uw eigen naam of praktijk- of bedrijfsnaam er op

Kan ik een bezoek aan u brengen?

Ja dat kan, graag van te voren een afspraak maken.Kan ik etherische olie direct op de huid aanbrengen?

Sommige oliën kun je rechtstreeks op de huid aanbrengen zoals; lavendel, tea tree, roos, patchouli, sandelhout, jatamansi, vetyver en tijm. Overigens adviseren wij wel, om eerst op de huid te testen of er geen branderigheid of roodheid optreedt. Is dit het geval dan verdunnen met een vette basis olie.

Wat is een maceraat?

Maceraat is een 10% oplossing van de plant in soja/of olijfolie. Maceraten zijn verkrijgbaar van St.janskruid, Calendula (goudsbloem), Arnica en Aloë Vera.

Hoe kun je hydrolaten toepassen en hoe ontstaan deze?

Hydrolaat is het gedistilleerde water dat overblijft nadat het distillatieproces voltooid is. Dit water bevat nog allerlei waardevolle plantenstoffen. Deze kunnen gebruikt worden als after shave, bij overgevoeligheid voor alcohol, oogcompressen, reiniging van de huid enz. Pepermunthydrolaat kun je als depmiddel gebruiken bij hoofdpijn. Rooshydrolaat, ook wel rozenwater, is een probaat middel tegen oogontstekingen en inwendig als gorgelmiddel bij angina. Saliehydrolaat werkt zweetremmend en is wondhelend. Rozemarijnhydrolaat is doorbloedingsbevorderend en activerend. Lavendelhydrolaat is ontsmettend voor de huid en verzachtend. Alle hydrolaten kun je ook innemen, mits 100% natuurzuiver. Ze smaken heerlijk in kruidenthee, koffie, bronwater en limonade's.

Waarom zijn sommige etherische oliën zo duur?

Een aantal oliën zoals roos, jasmijn en neroli zijn duur omdat het proces om ze te winnen zeer tijdrovend is, en omdat ontzettend veel van deze bloemen nodig zijn om een milliliter olie te verkrijgen. B.v. voor rozenolie zijn er 80 rozen nodig om 1 milliter olie te verkrijgen.

Heeft u ook kant en klare massage oliën voor direct gebruik?

Ja, wij leveren kant en klare massage oliën zoals:

- Warming up: maakt de spieren los en soepel en vermindert de kans op blessures. Pain free: vermindert de pijn bij blessures en bevordert het herstel

- Relax: te gebruiken na het sporten als ontspanning voor het hele lichaam

- Overbelaste spieren: helpt de afvalstoffen te verwijderen en maakt spieren weer soepel - Nervositeit: vermindert de stress en geeft zelfvertrouwen

- Overwinning: maakt sterk en doelgericht

- Ontspannen: dit is ook een baby massage olie, heerlijk na het badje of voor het slapen gaan

- Krampvrij: ook een baby massage olie om krampjes te stillen en voor het op gang brengen van de ontlasting ( het buikje met de klok mee masseren)

- Tantra-man en Tantra-vrouw: dit zijn afrodiserende massage oliën die een diepe ontspanning brengen en een rozig gevoel

- Zwangerschapsolie: geeft een gunstig effect bij zwangerschapsstriemen en gespannen borsten. Tevens zeer ontspannend.

- LOVE: dit is een heerlijke afrodiserende massage olie om jezelf en-of partner te verwennen.

Hoeveel druppels olie bevat 1 milliliter etherische olie?

Ongeveer 20 druppels, en is afhankelijk van de stroperigheid van de olie: een stroperige olie geeft een dikkere druppel dan een minder stroperige olie.

Kan ik jullie altijd om raad vragen?

Ja, wij zullen er alles aan doen om uw vragen te beantwoorden.
3780742 bezoekers (8055086 hits) sinds 22-3-2010
Powered by webXpress