Copaiba olie (balsem)

Artikel info: Copaifera officinalis
Levertijd: Voorraad
Variant
5 ml  € 8,40
10 ml  € 10,85
30 ml  € 22,95
50 ml  € 33,30
100 ml  € 62,30
Proefmonster  € 1,80
/upload/1056/shop/mandjewebwinkelkeur.jpg
Copaiba Olie (Copaifera officinalis)

 


Eigenschappen Copaiba olie
- aroma: warm, kruidig, 'als peper'
- kleur: helder tot lichtgeel
- consistentie: dik
- extractie: stoomdistillatie van de hars van de boom

 


Toepassingen Copaiba olie
in aromatherapie vervult de olie van Copaiba een ondersteunende rol in de volgende situaties:

- huid: infecties met pijn bij wonden, zweren, insectenbeten
- luchtwegen: infecties in voorhoofdsholtes, keel en longen
- urinewegen: infecties in urineleiders en blaas
- schimmel infecties op de huid en onder de nagels (voetschimmel, kalknagel)
- maag: maagzweren en tumors

 


Dosering en Applicatie voor Copaiba olie
- verdamper
- huid: maximaal 8 druppels per theeepel basis olie (verhoudingsgewijs is dit 8% van de olie)
- bad: 3 druppels, vermengd met een emulgator (bv. badolie of baddouche)

 


Contra-indicatie en waarschuwing voor Copaiba olie
- kan bij onverdund gebruik huidirritaties veroorzaken
- niet gebruiken bij kinderen

 


Diversen voor Copaiba olie
- van all bekende natuurmiddelen bevat copaiba het hoogste gehalte aan caryophylleen; caryophylleen is belangrijk in de bestrijding van infecties en komt voor in veel aromatische olien, met name in olie van cannabis, hop, kruidnagel en rozemarijn (het caryophylleen gehalte kan nogal varieren, afhankelijk van chemotypische varianten van de copaiba boom)
- in de inheemse volksgeneeswijze was copaiba het aangewezen middel ter bestrijding van maagzweren, tumors en kanker (huid, long, darm, borst, bloed)
- wordt ook wel Jesuiten Balsem genoemd: de Jezuiten brachten het in 1625 vanuit Zuid-Amerika naar Europa
- copaiba bomen zijn een belangrijke bron van bio-diesel: een volwassen boom kan tot 40 liter bio-diesel per jaar opleveren
- copaiba wordt veel gebruikt in de parfum- en cosmetische industrie
- het terpentijn gehalte maakt de olie geschikt voor toepassing in de verf industrie voor de aanmaak van olieverf, vernis en lak en voor de restauratie van kleuren
- goed te combineren met olie van onder anderen Den, Eucalyptus, Kamille, Lavendel, Lavandin, Mirre, Organo, Rozemarijn.


copyright: Aromaolie.nl/Ki-Line/Airdancer CV.
tekst en beschrijving samengesteld door Luc Verheijden
3120147 bezoekers (7174125 hits) sinds 22-3-2010
Powered by webXpress