RSI en Slijmbeursontsteking olie

€ 12,05
Artikelnummer: 999999-84
Gewicht: 10 ml met pipet
/upload/1056/shop/mandjewebwinkelkeur.jpg
RSI en Slijmbeursontsteking olie 
 
Dit oliemengsel is helend-ondersteunend en kan mogelijkerwijs verlichting geven bij RSI, ‘Repetitive Strain Injury’, zoals slijmbeursontstekingen en andere aandoeningen die vaak het gevolg zijn van het gedurende lange tijd herhaaldelijk uitvoeren van dezelfde bewegingen (repetetieve werkzaamheden).
 
Het is samengesteld uit zuivere etherische oliën, waaronder:
Jeneverbes olie: verwarmt de spieren en gewrichten en heeft ontgiftende, zuiverende eigenschappen.
Koriander olie: voor ontstekingen, pijn en stijfheid.
Lemongrass olie: kalmeert en ontspant de spieren, bevordert de circulatie in de gewrichten en stimuleert het lymfestelsel.
Venkel olie: voor vermoeide, gespannen en overbelaste spieren.
Wintergreen olie: staat bekend om zijn heilzame en pijnstillende werking op spieren en gewrichten.
 
Gebruiksaanwijzing
- twee tot drie maal per dag inwrijven op en rondom de pijnlijke plek.
- indien gewenst kan deze olie ook worden aangebracht met een verband of kompres.
- niet voor inwendig gebruik.
- vermijd tijdens zwangerschap.
- het wordt aanbevolen om na enkele weken een paar dagen te pauzeren alvorens opniew te beginnen; dit is om gewenning te voorkomen.
 
‘Repetitive Strain Injury’, zoals slijmbeursontstekingen en andere aandoeningen in de spieren en gewrichten van, meestal, de nek, de schouders en de armen zijn vaak het gevolg van het gedurende lange tijd herhaaldelijk uitvoeren van dezelfde bewegingen. Dit leidt tot een overbelasting van de spieren, pezen en gewrichten die bij deze beweging betrokken zijn. In een dergelijke situatie, zoals in alle situaties waar de integriteit van het lichaam bedreigd wordt, zendt het centrale zenuwstelsel waarschuwing signalen uit met als doel de spieren, pezen en gewrichten in kwestie te ontlasten. Negeren van deze waarschuwingen door ‘gewoon’ door te gaan heeft als uiteindelijk gevolg een verzwakking van de signalen vanuit het centrale zenuwstelsel. Dit leidt tot een vermindering van de toevoer van zuurstof en van de afvoer van afvalstoffen. Het gevolg hiervan is pijn, stijfheid en vermoeidheid in de spieren, pezen en gewrichten die bij deze herhaaldelijke bewegingen zijn betrokken. 
 
De website van de Nederlandse wikipedia heeft een uitstekend artikel over RSI, samen met preventieve maatregelen, zie hiervoor: http://nl.wikipedia.org/wiki/Repetitive_strain_injury
 
Etherische oliën zijn pure planten producten, verkregen door stoomdistillatie of koude persing uit diverse delen van een plant: zaden, wortels, stam of stengel, takken, bladeren, bloemen en schil.
Werkzame stoffen in etherische oliën zijn bv. mineralen, vitaminen en tal van anderen die bijdragen aan een betere opname van zuurstof, aan verwijderingvan afvalstoffen en gifstoffen uit het lichaam en aan bescherming tegen virussen, bacterien en schimmels.
 
Sommige mensen zijn gevoelig voor een bepaalde etherische olie en dan kan een olie of combinatie van olien een allergische reactie oproepen, zoals jeuk, bultjes of rode huidverkleuring. Een eenvoudige manier om dit te testen is door een druppel van de olie op de binnenkant van de elleboog aan te brengen. Indien binnen enkele uren geen allergische reactie optreedt, kan meestal aangenomen worden dat het veilig om de olie te gebruiken.
 
Deze olie is helend-ondersteunend en dient niet gebruikt te worden ter vervanging van reguliere medicijnen.
 
 
copyright: Airdancer CV.
tekst en beschrijving samengesteld door Luc Verheijden in samenwerking met het team van Airdancer.
 
3120044 bezoekers (7174014 hits) sinds 22-3-2010
Powered by webXpress