Anti-hoofdluis olie

Afmetingen: 10 ml
Variant
5 ml  € 6,45
10 ml  € 10,90
/upload/1056/shop/mandjewebwinkelkeur.jpg

Anti-hoofdluis olie

 

Combinatie van de volgende olieën

- Lavendel

- Salie

- Geranium

- Rozemarijn

 

Hoe gaat u te werk

Hoofdluizen zijn krab-achtige parasieten die op de hoofdhuid kunnen voorkomen. Hoofdluizen komen vrij algemeen op scholen voor, zijn erg besmettelijk en kunnen soms zorgen voor echte epidemieën. Het hebben van hoofdluis wijst niet op slechte hygiëne, zoals soms wordt verondersteld.
De luizen klimmen met kleine klauwtjes van de ene haar op de andere en springen of vliegen dus niet. Dit klimmen gaat betrekkelijk snel, dus bij nauw contact tussen twee personen kunnen de luizen ‘overstappen’. Ook kunnen luizen via kleding (jassen, mutsen etc.) van de ene persoon naar de ander worden overgebracht.
Luizen leven van bloed dat zij opzuigen uit de hoofdhuid. Gemiddeld ‘drinkt’ de luis 3 tot 6 keer per dag. Wanneer de luis de hoofdhuid niet regelmatig kan bezoeken verhongert hij en sterft. De bijtplaatsen kunnen flink jeuken. Jeuk is daarom vaak het eerste teken van een luizenbesmetting op het behaarde hoofd.
De luizen plakken hun eieren tegen de haarschacht aan. De eieren worden neten genoemd. Na 8 dagen komen de kleine luizen uit het ei en zijn vervolgens na ca. 10 dagen geslachtsrijp. Een luis is in staat ongeveer 6 neten per dag te produceren.
Het aantal luizen per geïnfecteerd hoofd is meestal niet heel erg groot (ongeveer 20), wel kunnen veel neten aanwezig zijn!

In de aromatherapie zijn een aantal etherische oliën die een afdoende werking hebben tegen hoofdluis, bv. geranium, lavendel, rozemarijn.

Deze etherische oliën moeten wél 100% natuurzuiver zijn, omdat er anders geen effect kan worden gegarandeerd.

Er bestaat een kant en klare behandelingsmethode die door iedereen veilig toegepast kan worden en bovendien zien de haren er na de behandeling gezond en glanzend uit.

Wat heeft u nodig?
• 1 flesje Anti-hoofdluis
• 75 ml zonnebloemolie (uit de keuken)
• 1 stuk aluminiumfolie
• 1 netenkam


Wat moet u doen? Voeg 5 ml Anti-hoofdluis toe aan 75 ml zonnebloemolie en schud of roer dit mengsel goed. Gebruik van dit mengsel de helft (40 ml) voor de eerste behandeling. Trek scheidingenin het haar van voorhoofd tot de nek en breng zoveel van het mengsel aan tot de haarwortels verzadigd raken. Masseer dit dan stevig in het haar gedurende 5 minuten.

Wikkel dan de aluminiumfolie zodanig om het hoofd, dat al het haar bedekt is, zodat de kinderen er als astronauten uitzien.

Verwijder na ca. twee uur de folie boven de wastafel, breng shampoo aan op het haar (geen water, olie lost immers niet op in water), waardoor er een emulsie ontstaat en spoel dan het haar uit met water.

Kam dan het haar uit met de netenkam om de dode luizen en eitjes te verwijderen die bij het wassen zijn losgekomen.

Herhaal na drie dagen deze behandeling met de andere helft van het mengsel.

3120141 bezoekers (7174119 hits) sinds 22-3-2010
Powered by webXpress