Kneuzingen en Blessures olie

€ 15,15
Artikelnummer: 999999-85
Gewicht: 20 ml met pipet
/upload/1056/shop/mandjewebwinkelkeur.jpg
Kneuzingen en Blessures olie
 
Dit oliemengsel is helend-ondersteunend en kan mogelijkerwijs hulp bieden bij kneuzingen, blessures, verstuikingen, verkrampingen en stijfheid.
 
Het is samengesteld uit zuivere etherische oliën, waaronder:
Gember olie: heeft verwarmende, versterkende eigenschappen, bevordert de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen en verdrijft pijn, stijfheid en kou in de spieren en gewrichten.
Oregano olie: voor ontstekingen met pijn, stijfheid en zwelling in spieren en gewrichten.
Peper olie: stimuleert de circulatie, helpt bij verwondingen zoals kneuzingen, zwellingen en verstuikingen en geeft nieuwe kracht en energie aan verslapte of verzwakte spieren.
Pepermunt olie: staat vooral bekend om zijn stimulerende en tegelijkertijd rustgevende en kramp-oplossende werking.
 
Gebruiksaanwijzing
- 2 maal daags 2 à 4 druppels, afhankelijk van de aard en het oppervlak van de aandoening.
- de olie met de vingertoppen inwrijven.
- goed in laten trekken.
- indien gewenst kan deze olie ook worden aangebracht met een verband of kompres: deze methode heeft vaak een sterker effect omdat de ingredienten dieper in kunnen trekken.
- niet gebruiken tijdens zwangerschap.
- niet op open wonden: breng het mengsel aan op de huid rondom de open wond.
- dit oliemengsel is niet geschikt voor inwendig gebruik.
- bij voorkeur gebruiken tijdens periodes van rust; in elk geval niet vlak voor of tijdens zware lichamelijke inspanning.
- het wordt aanbevolen om na enkele weken een paar dagen te pauzeren alvorens opniew te beginnen; dit is om gewenning te voorkomen.
 
Een kneuzing duidt op een beschadiging van onderhuids weefsel die zwelling, pijn en bloeduitstorting tot gevolg heeft.
Een blessure betekent een scheuring van spierweefsel. Meestal is dit te wijten aan overbelasting of plotseling intensief gebruik van de spieren in kwestie.
Een verstuiking vindt meestal plaats in de gewrichten van pols en enkels: een plotselinge verkeerde beweging kan leiden tot rekking en scheuring van de gewrichtsband.
Spierkramp ontstaat door een plotseling, onwillekeurig samentrekken van spieren en kan, net als kneuzingen, blessures en verstuikingen vaak heel pijnlijk zijn.
 
 
Etherische oliën zijn pure planten producten, verkregen door stoomdistillatie of koude persing uit diverse delen van een plant: zaden, wortels, stam of stengel, takken, bladeren, bloemen en schil.
Werkzame stoffen in etherische oliën zijn bv. mineralen, vitaminen en tal van anderen die bijdragen aan een betere opname van zuurstof, aan verwijderingvan afvalstoffen en gifstoffen uit het lichaam en aan bescherming tegen virussen, bacterien en schimmels.
 
Sommige mensen zijn gevoelig voor een bepaalde etherische olie en dan kan een olie of combinatie van olien een allergische reactie oproepen, zoals jeuk, bultjes of rode huidverkleuring. Een eenvoudige manier om dit te testen is door een druppel van de olie op de binnenkant van de elleboog aan te brengen. Indien binnen enkele uren geen allergische reactie optreedt, kan meestal aangenomen worden dat het veilig om de olie te gebruiken.
 
Deze olie is helend-ondersteunend en dient niet gebruikt te worden ter vervanging van reguliere medicijnen.
 
 
copyright: Airdancer CV.
tekst en beschrijving samengesteld door Luc Verheijden in samenwerking met het team van Airdancer.
3120024 bezoekers (7173990 hits) sinds 22-3-2010
Powered by webXpress